Konu
:
Somon Balığı Veya Çipura Balığı Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Somon Balığı Veya Çipura Balığı Salatası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somon Balığı Veya Çipura Balığı Salatası
MALZEMELER
1 adet 250 gr
lık somon balığı filetosu
Ya da 1 adet orta boy çipura balığı filetosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye ya da kuru biberiye
2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze fesleğen veya
Yarım yemek kaşığı kuru fesleğen
HAZIRLANIŞI
Önce balıklarınızın hiç kılçık ya da ince kılçıklarının olup olmadığını kontrol edin
Eğer tek-tük olduğunu bile farkederseniz bir cımbızla o ince kılçıkları çekip çıkarın (ama önce cımbızı sabunlu suyla yıkayıp, sonra kullanın)
Şimdi de balığı çok keskin bir bıçakla sanki ıspanak doğrar gibi ama çok ince parçalar şeklinde dilimleyelim
Evde varsa strech film, yoksa şeffaf bir buzdolabı poşetinin arasına bu dilimleri yerleştirelim
Üzerine yine şeffaf naylonu kapatıp, bir et döveceği ya da çekiçle balıkları neredeyse bir tavuk derisi inceliğinde döverek inceltelim
Sonra bu incecik dövülmüş balıkları bir servis tabağının içine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber serpiştirelim
Biberiye, limon suyu ve fesleğeni de ekleyelim
En üste sızma zeytinyağını gezdirelim
Bu şekilde en az yarım veya 1 saat buzdolabında bekletin ki balıklar sosunu iyice çeksin
Etrafını ince limon dilimleriyle süsleyip, servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul