Konu
:
Soslu Dilbalığı Şişte
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Dilbalığı Şişte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Dilbalığı Şişte
MALZEMELER
2 adet fileto dil balığı (yani kemikleri ve kılçıkları tamamen çıkarılıp, temizlenmiş balık)
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy limon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 adet demir şiş ya da 8 adet ağaç çöp şiş
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fileto çıkarılmış dil balığını uzunlamasına yani boylamasına 4 uzun ve eşit şeritlere bölelim
Sonra da tuz ve karabiber serpiştirelim
Domatesleri ve limonları (kabuğunu soymadan) kuşbaşı et formunda doğrayalım
İki seçeneğiniz var, ya malzemelerimizi demir şişlerle mangal ateşinde pişireceğiz ya da çöp şişlere takıp tavada kızartacağız
Seçimi size bırakıyorum
Yukarıda malzemelerimizi hazır etmiştik
Bir adet şişe dilbalığı şeridini (spiral) şeklinde kıvırarak geçirelim
Üzerine bir adet domates ve bir adet limon dilimini takalım
Eğer uzun demir şişleri kullanacaksanız bir sıra daha aynı düzenli dizme işlemini yapın
Derseniz ki ben ahşap çöp şişe dizip, tavada kızartacağım, o zaman bir balık, bir domates, bir limon dizimi yeterli olacaktır
Mangalı yaktınız ve demir şişlerdeki malzemeleri pişirmeye başladınız
Ya da çöp şişteki malzemeler içi hafif yağlanmış tavada çevirerek kızartalım
Bu arada tereyağını ufak bir tavada eritelim
İçine ince kıyılmış maydanoz ve tuz, karabiberi ekleyip (eğer isterseniz 2-3 diş sarımsağı da katabilirsiniz) şöyle 2-3 dakika iyice kızartalım
Sonrada servis tabağına dizdiğimiz sebzeli balıkların üzerine gezdirip, sıcak olarak servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul