Yalnız Mesajı Göster

Sudak Balığı Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sudak Balığı Tavası



MALZEMELER


4-6 adet dondurulmuş sudak fileto

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı taze kaşar rendesi

2 yemek kaşığı un

2 adet yumurta

Kızartmak için:

1 çay bardağı sıvıyağ



HAZIRLANIŞI


Önce sudak balıklarına tuz ve karabiber serpiştirelim Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayalım Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayalım

Öte yandan bir tabağa un serpiştirip bir kasede de yumurtaları çırpalım Bir taraftan da tavaya yağı aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım Şimdi de peynire bulanmış balıkları una batırıp, oradan çıkarıp, yumurtanın içine daldırıp, iyice kaplayalım

Hiç vakit kaybetmeden kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartalım Serviste yanına haşlanmış patates dilimleri, mayonez veya ?tartar sos? çok yakışır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla