Yalnız Mesajı Göster

Aljotta - Balık Ve Sarmısak Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aljotta - Balık Ve Sarmısak Çorbası



6 kişilik
Malzemeler:


1 çorba kaşığ tereyağı

2 adet soğan

10 diş sarımsak

3 adet orta boy domates

1 tatlı kaşığı nane

1 litre balık suyu

2 çorba kaşığı pirinç

Tuz

Üzerine:

Fesleğen

Tarifi:


1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın Eridikten sonra ince ve uzun doğranmış soğanları tavaya aktarın Pembeleşene dek soteleyin


Sonra iri parçalar şeklinde doğranmış sarımsakları ilave edin Sarımsakların da rengi değiştikten sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş domatesleri, tuz ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyin


Kısık ateşte yarım saat pişirin Sonra bu karışımı büyük bir tencereye aktarın Balık suyunu ilave edin Balık suyu kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı pirinci ekleyin 15 dakika daha pişirin Üzerine fesleğen serperek, servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla