Konu
:
Aljotta - Balık Ve Sarmısak Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aljotta - Balık Ve Sarmısak Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aljotta - Balık Ve Sarmısak Çorbası
6 kişilik
Malzemeler:
1 çorba kaşığ tereyağı
2 adet soğan
10 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı nane
1 litre balık suyu
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Üzerine:
Fesleğen
Tarifi:
1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın
Eridikten sonra ince ve uzun doğranmış soğanları tavaya aktarın
Pembeleşene dek soteleyin
Sonra iri parçalar şeklinde doğranmış sarımsakları ilave edin
Sarımsakların da rengi değiştikten sonra kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş domatesleri, tuz ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyin
Kısık ateşte yarım saat pişirin
Sonra bu karışımı büyük bir tencereye aktarın
Balık suyunu ilave edin
Balık suyu kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı pirinci ekleyin
15 dakika daha pişirin
Üzerine fesleğen serperek, servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul