Yalnız Mesajı Göster

Ambrasador Salçalı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambrasador Salçalı Levrek



Malzemeler:


1 kg levrek

1 Maydonoz kökü

1 Diş sarımsak

2 Çorba kaşığı tuz

1 Adet yeşil salata

1,5 litre veya 2 litre su

1 Küçük havuç

1 Küçük baş soğan

1 Bardak ambasadör salçası

1 Adet limon


Tarifi:


Balığı kırmadan uzunlamasına balık pişirme kabına temizleyip yerleştiriniz

Üzerine 1,5 veya 2 litre su koyunuz

Küçük kare veya ince dilimler halinde doğranmış havuçları 4'e bölünmüş soğanı, 1 diş sarımsak, 1 maydonoz kökü ve tuz ilâve ediniz

Balık tenceresine hepsini beraberce ateş üzerine koyunuz 6-8 dâkika suyu kaynatmadan haşlayınız, (su fazla kaynarsa balığın derisi yırtılır ve beyaz eti dağılır)

Haşlanan balığın tenceresi içinde bulunan kendi süzgeci ile veya iki kepçenin yardımı ile tencereden balık etini servis tabağına çıkarınız ve soğumaya bırakınız

İnce doğranmış yeşil salatayı balık tabağının yanlarına ve aralarına ince kesilmiş limon dilimleri yerleştiriniz

Ayrı bir kapta ambasadör salçasını hazırlayınız Ve sos tabağına yerleştiriniz

Sosun ayrı olarak servis edilmesi önem taşır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla