Konu
:
Ançüez Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Ançüez Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ançüez Yapımı
Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır
Güzelce yıkanır
Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın
Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir
Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur
Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir
Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın
Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın
Tuzu kısmen giderilmiş olur
Süzüldükten sonra servis tabağına alın
Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul