Yalnız Mesajı Göster

Ançüez Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüez Yapımı



Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır Güzelce yıkanır


Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın


Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir


Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur


Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir


Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın


Tuzu kısmen giderilmiş olur


Süzüldükten sonra servis tabağına alın Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla