Konu
:
Hamsi İcli Tava
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi İcli Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi İcli Tava
Hamsili İcli Tava
Malzemeler
1 kg hamsi
1/2 kg pirinc
3 bas orta boy sogan
2 kahve fincani kusuzumu
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincani camfistigi
1 su bardagi aycicek yagi
yeteri kadar tuz
300 gr
tereyag
Yapılışı
1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur
Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir
2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir
Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir
Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul