Yalnız Mesajı Göster

Hamsi İcli Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi İcli Tava



Hamsili İcli Tava

Malzemeler

1 kg hamsi

1/2 kg pirinc

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusuzumu

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani camfistigi

1 su bardagi aycicek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr tereyag


Yapılışı

1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir

2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir

3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir

4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir

5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir

Alıntı Yaparak Cevapla