Konu
:
Mayonezli Soğuk Balık
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezli Soğuk Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mayonezli Soğuk Balık
MALZEMELER
350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir)
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kutu konserve (garnitür)
6 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı balık suyu
Süsleme için:
7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu
7-8 adet yeşil veya siyah zeytin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Önce beyaz etli balığımızı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirelim
İsterseniz ?fileto? edilmiş yani kemiği ve kılçıkları temizlenerek küçük parçalara bölünmüş şekilde de satın alabilirsiniz
Hem size kolaylık sağlamış olur
Bu arada kuru soğanı ayıklayıp, ikiye bölelim ve balıkların üzerine yerleştirelim
Tuz ve karabiberi serpiştirerek, balıkların üstüne çıkacak kadar su ekleyerek ocağın üzerine oturtalım
Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirelim
Soğumasını bekleyip süzdürelim
Sonra da balıkları çok ufak ufak didikleyerek derin bir kasenin içine dolduralım
İçine suyunu süzdürdüğümüz garnitür konservesini ekleyelim
Şimdi de mayonezle bir çay bardağı balık suyunu ilave edip, bütün malzemeleri karıştıralım
Sıra geldi güzel bir servis tabağına tüm bu karışımı aktarmaya
Hatta varsa balık şeklinde bir tabakta çok şık durur
Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım
Artık garnitürü balığımızın üstüne bu dekor malzemeleriyle süsleyebilirsiniz
Kıyılmış maydanozla balığın kenarlarına bir şerit şeklinde gezdirelim
Ama servise sunmadan önce buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz
Bir balık sofrasına uygun bir meze olabileceği gibi bir giriş yemeği olarak da düşünebilirsiniz
Bu arada balık suyuna pirinç salarak, biraz da domates rendesiyle leziz bir balık çorbası yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul