Konu
:
Pazılı Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Levrek
Pazılı levrek
Pazılı levrek
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
400 gr levrek fileto
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 domates
2 defneyaprağı
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Yarım demet pazı
1 tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Domatesi soyup küp küp doğrayın
* Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin
Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin
* Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın
Süzgece alıp iyice süzün
Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin
Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin
Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin
* Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın
Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin
Sıcak olarak servis yapın
PÜF NOKTASI
Balık fileto hazırlarken balığın orta kısmını tercih edin
Çünkü orta kısmı hafif yağlı olduğundan daha lezzetli olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul