Yalnız Mesajı Göster

Asma Yapraginda Sardalya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yapraginda Sardalya



Asma Yapraginda Sardalya


Malzemeler

30 adet (1 kg) Sardalya
2 tatlı kaşığı (12 gr) Tuz
30 adet (65 gr)Asma yaprağı
1/4 su bardağı(50 gr)Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı (2 gr)Kara Biber
8-10 adet (5 gr) Defne Yaprağı


Yapilisi:

Balıkları temizleyip yıkayinTuzla, süzgeçte 15 dakika bekletin
Asma yapraklarını yıkayip, kurulayip ve yanyana dizin
Balıklara zeytinyağı sürün, kara biberi serpip,defne yapraklarından koyun Balığın her birini yaprağa sarin, kapağı olan bir tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin

*İstanbul yöresinde yapılır Limon ve salata ile servis edilir Arkasından tatlı verilir

Alıntı Yaparak Cevapla