Konu
:
Lakerda
Yalnız Mesajı Göster
Lakerda
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lakerda
Gereçler:
1 ad
torik tuz
Yapılışı:
Toriği balıkçınıza ayıklatıp alın
Sırt ve yan yüzgrçlerini kesin
Balığın baş tarafını yan yüzgeçler hizasından, kuyruk tarafınıda kuyruğun başladığı yerden 4 ila 5 santim yukardan kesip ayırın
Kalan kısımları yaklaşık 3 parmak kalınlığında halka takozlar
tarzında doğrayın
Lakerda yapmaya uygun kısımlarda kalan bağırsakları iyice temizleyin
Balığı soğuk suda 15-20 dakika bekletin ve suyunu değiştirin
Bu işlemi 5 sefer yapın
Murdar iliğin içindeki pıhtılaşmış kanı bir tel veya çöp yardımıyla iyice temizleyin
Balıkta hiçbir şekilde kan veya kan pıhtısı kalmamalıdır
Bu işlemleri yaptıktan sonra tekrar yıkayıp kevgire alın ve 4 saat bekletin
Temin ettiğiniz bir tenekenin dibine bir parmak kalınlıkta tuz serpiniz
Balıkların her tatafını tuzlayıp tenekeye istif rediniz ve üzerini tuzla örtünüz
Üzerine bir tahta veya tabak koyup onun üstüne bir ağırlık yerleştiriniz (temiz bir taş olabilir)
Servis yapmadan önce lakerdaları yıkayın bir süre elma sirkesinde bekletin
Derisini ve siyah etlerini keskin bir bıçakla ayırdıktan sonra dilimleyin
Üzerine zeytinyağı ve limon sıkın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Sofra tuzu yerine iri çekilmiş sanayi tuzu kullanılması tavsiye olunur
Tuzlama 15 günden fazla saklanacaksa salamurasını 15 günde bir yenilemek gerekir
Ege?de ?tombik? adında palamutu andırn bir balık satılmaktadır
Bu balık sırtının alacalı olması ve kuyruk tarafındaki üç siyah
nokta ile tanınır
Lakerdası kesinlikle yapılmamalıdır
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Palamut (ama torik gibi olmaz)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul