Konu
:
Kalkan Haşlaması
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Haşlaması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Haşlaması
Malzemeler
3 kg kalkan balığı
2 su bardağı süt
4 limon
Maydanoz
Tuz
Yapılışı
Balığın yüzgeçlerini ve kafası ayırın ve içini çıkarıp yıkayın
Daha sonra bıçakla baştan kuyruğa doğru ortadan ikiye ayırın
Porsiyonlara bölün ve yıkayıp süzün
Diğer bir yanda sütü kaynatın
Balık parçalarını derince bir tepsiye dizin
Balıkların üzerini örtecek şekilde soğuk su doldurup süt ve tuz ilave ederek ateşe koyun
Yavaş yavaş ateşi yükseltin (poşe usulü pişirme yapın)
Kaynama sıcaklığına geldiği zaman, ateşi kısarak, 10-15 dakika bu sıcaklıkta, kaynamadan pişirin (balık kalınsa pişme süresi biraz daha uzayabilir)
Balıkları bir kevgir yardımıyla iyice süzerek tencereden çıkarın ve servis tabağına beyaz yerleri üste gelecek şekilde dizin
Balıkların etrafını limon ve maydanozla süsleyebilirsiniz
Bu balığın yanında, hollandez, muslin ve tereyağı sosu ve haşlanmış patates garnitürü verebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul