Konu
:
Balık Tabağı
Yalnız Mesajı Göster
Balık Tabağı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Tabağı
Balık Tabağı
İçindekiler Miktarı
Kalkan Balığı
200 Gr
Levrek 200 Gr
Somon Balığı 200 Gr
Kalamar 200 Gr
Patates 1 Adet
Havuç 1 Adet
Kabak 1 Adet
Karnıbahar 40 Gr
Mantar 40 gr
Soğan 1 adet
Sarımsak 4 diş
Domates 2 adet
Tereyağı 20 gr
Balık suyu 1 bardak
Yumurta sarısı 2 adet
Yapılışı :Balıklar kömür ızgarasında pişirilir
Kalamar yağda kızartılır
Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır
Balık suyu ilave edilip, 10 dk
kaynatılır
Süzülerek tuz, biber ilave edilir
Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur
Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir
Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür
Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir
Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul