Yalnız Mesajı Göster

Balık Tabağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Tabağı



Balık Tabağı




İçindekiler Miktarı

Kalkan Balığı

200 Gr

Levrek 200 Gr

Somon Balığı 200 Gr

Kalamar 200 Gr

Patates 1 Adet

Havuç 1 Adet

Kabak 1 Adet

Karnıbahar 40 Gr

Mantar 40 gr

Soğan 1 adet

Sarımsak 4 diş

Domates 2 adet

Tereyağı 20 gr

Balık suyu 1 bardak

Yumurta sarısı 2 adet





Yapılışı :Balıklar kömür ızgarasında pişirilir Kalamar yağda kızartılır Tereyağı eritilip, sırası ile kuru soğan, sarımsak, domates sote yapılır Balık suyu ilave edilip, 10 dk kaynatılır Süzülerek tuz, biber ilave edilir Bu sos, balıkların altına ayna olarak konur Sebzeler haşlanır ve sote edilerek, balıkların yanında garnitür olarak süslenir Milföy hamuru ağ gibi kesilip, üstüne yumurta sarısı sürülür Derin bir kaba konarak fırında pişirilip, kapak gibi şekil verdirilir Servis yaparken tabağın üzerine örtülerek kapak yapılır


Afiyet Olsun




Alıntı Yaparak Cevapla