Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Dıblesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Dıblesi



Malzemeler

500 gr iri hamsi

250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla)

5 adet karalahana yaprağı

1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

1 adet kuru soğan

2 çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı

Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin Kılçıklarını çıkararıp fileto haline getirin Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın

Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandırın

Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun Pirinçli lahanayı ekleyip karıştırın Tencereye karışımın yarısını koyun Hamsi filetoların yarısını açarak karışımın üstüne serin Kalan karışımı üzerine ilave edin Onun da üstüne kalan hamsi filetoları açarak dizin Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateşte pişirin Sıcak servis yapın

Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çanm fıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir

Alıntı Yaparak Cevapla