Konu
:
Gümüş Balığı Tavası 2
Yalnız Mesajı Göster
Gümüş Balığı Tavası 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gümüş Balığı Tavası 2
Gümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri
Gümüş balığının iç ve kulaklarını iyice ayıklayıp gerekenlerin pullarını kazıyınız
Gümüş balığının karnı yarılmaz, kulağından bağırsağı çekilir ve yumurtasını içininde kalması sağlanır
Tavada zeytinyağını yaktıktan sonra tavayı ateşten indiriniz
Temizlenip hazırlanan balıkları bu kızgın yağlı olan tavaya düzenle yanyana diz-dizten sonra tekrar ateşe koyunuz
Balıkların kızarma sırasında yapışmaması için ara sıra tavayı silkiniz
Balıkların tavanın altına gelen kısımları kızardığı zaman tavanın üstüne bir düz kapak kapayarak hemen zeytinyağını süzünüz
Sonra tavayı kapakla ters yüz ediniz
Balıklar doğal olarak kapağın üzerinde kalacağından bunları yavaş yavaş tavaya çekip, kenarından yağını koyunuz
Şimdi de balığın kızarmamış olan tarafını kızartınız
Sonra tavayı ateşten indirip üstünü kapayınız ve süzerek hemen ters yüz ediniz
Balıkları kapaktan kadayıf tabağına (aynen kadayıf çeker gibi) çekiniz ve üstüne sıcak sıcak limon sıkarak sofraya getiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul