Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Levrek



Mantarlı Levrek Tarifi - Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır - Mantarlı Levrek Malzemeleri


Malzeme Listesi


2 Adet Levrek (Fileto)

1 Adet Soğan

2 Adet Domates

1 Adet Limon

2 Diş Sarımsak

250 Gram Mantar

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

3-4 Adet Yeşil Biber


Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?


1 Mantarları bir su yıkayarak içine bir adet limonun suyu sıkılmış yaklaşık 1 litre(5 su bardağı) suyun içine koyarak yarım saat kadar bekletin


2 Soğanı yemeklik ve sarımsakları da incecik doğrayarak yayvan bir tencereye alın Üzerine yağ ilave ederek hafif soteleyin


3 Biberleri de ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve soğanlarla birlikte pişirmeye devam edin Sebzeleri çok fazla pişirmeyin Hafif yumuşaması yeterlidir


4 Domatesleri küp küp doğrayarak hafif yumuşamış olan biber ve soğanlara ilave edin


5 Mantarları küp küp doğrayarak üzerine yarım limon suyu sıkarak harmanlayın ve domatesler de yumuşadıktan sonra tencereye ilave edin


6 Mantarlar önce sulanacaktır Sularını hafif çekmeye başladığında karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın


7 Tencerenin içinde tahta bir kaşıkla yer açtıktan sonra levrek filetolarını koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakın


8 Dilerseniz yemeğinizi filetoları bir fırın kabına yerleştirip üzerine mantarlı harcı koyduktan sonra yaklaşık 40 dakika fırınlayarak da pişirebilirsiniz


9 Sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla