Konu
:
Mantarlı Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Levrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Levrek
Mantarlı Levrek Tarifi - Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır - Mantarlı Levrek Malzemeleri
Malzeme Listesi
2 Adet Levrek (Fileto)
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Limon
2 Diş Sarımsak
250 Gram Mantar
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
3-4 Adet Yeşil Biber
Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?
1
Mantarları bir su yıkayarak içine bir adet limonun suyu sıkılmış yaklaşık 1 litre(5 su bardağı) suyun içine koyarak yarım saat kadar bekletin
2
Soğanı yemeklik ve sarımsakları da incecik doğrayarak yayvan bir tencereye alın
Üzerine yağ ilave ederek hafif soteleyin
3
Biberleri de ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve soğanlarla birlikte pişirmeye devam edin
Sebzeleri çok fazla pişirmeyin
Hafif yumuşaması yeterlidir
4
Domatesleri küp küp doğrayarak hafif yumuşamış olan biber ve soğanlara ilave edin
5
Mantarları küp küp doğrayarak üzerine yarım limon suyu sıkarak harmanlayın ve domatesler de yumuşadıktan sonra tencereye ilave edin
6
Mantarlar önce sulanacaktır
Sularını hafif çekmeye başladığında karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın
7
Tencerenin içinde tahta bir kaşıkla yer açtıktan sonra levrek filetolarını koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakın
8
Dilerseniz yemeğinizi filetoları bir fırın kabına yerleştirip üzerine mantarlı harcı koyduktan sonra yaklaşık 40 dakika fırınlayarak da pişirebilirsiniz
9
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul