Konu
:
Gümüş Balığı Tavası 4
Yalnız Mesajı Göster
Gümüş Balığı Tavası 4
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gümüş Balığı Tavası 4
Gümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri
Yarım kg
gümüş balığı (ayıklanmış ve yıkanmış)
2-3 su bardağı rafine yağ
250 gr kızartma hamuru
6 limon dilimi
Büyük ve derin bir tavanın üçte birini rafine yağ ile doldurup orta ateşte 40 saniye, içine atılan bir kuru, küçük ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız
Balıkları önce kızartma hamuruna bulayıp, sonra 2'şer, 3'er yağa atınız
3-4 dakika, gevşek ve altın sarısı oluncaya kadar kızartınız
Delikli kepçeyle balıkları tavadan çıkarıp, bir kağıt peçetenin üstüne koyarak yağını süzdürünüz
Ötekiler kızarana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız
Bütün balıklar kızarınca Önceden ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, yanlarına limon dilimlerini dizerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul