Yalnız Mesajı Göster

Gümüş Balığı Tavası 4

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gümüş Balığı Tavası 4



Gümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri

Yarım kg gümüş balığı (ayıklanmış ve yıkanmış)

2-3 su bardağı rafine yağ

250 gr kızartma hamuru

6 limon dilimi


Büyük ve derin bir tavanın üçte birini rafine yağ ile doldurup orta ateşte 40 saniye, içine atılan bir kuru, küçük ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız

Balıkları önce kızartma hamuruna bulayıp, sonra 2'şer, 3'er yağa atınız 3-4 dakika, gevşek ve altın sarısı oluncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyle balıkları tavadan çıkarıp, bir kağıt peçetenin üstüne koyarak yağını süzdürünüz

Ötekiler kızarana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız

Bütün balıklar kızarınca Önceden ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, yanlarına limon dilimlerini dizerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla