Konu
:
İstavrit Tava 2
Yalnız Mesajı Göster
İstavrit Tava 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstavrit Tava 2
İstavrit Tava Tarifi - İstavrit Tava Yapılışı - İstavrit Tava Nasıl Yapılır - İstavrit Tava Malzemeleri
18 adet iri Karadeniz istavriti
450 gr
kök kereviz
300 gr
yeşil salata
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
İyice ufalanmış bayat ekmek içi
Salçası için:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı hardal
Balıkları temizledikten sonra başlarını koparıp, kılçıklarını çıkarınız
Kök kerevizleri yıkayıp ayıklayınız
Cips yapar gibi rendeyle çok ince doğrayınız
Limonlu tuzlu suya atıp sararmasını önleyiniz
Yeşil salatayı iyice yıkayıp ayıklayınız
Zeytinyağını, sirkeyi ve hardalı iyice çırparak karıştırınız
Bayat ekmek içlerinijyi-ce ufalayıp, eğer çok sertse havanda döverek unufak ediniz
Ufaladığınız ekmek içini bir tabağa koyunuz
Başka bir kâsede yumurtaları kırıp, omlet yapar gibi çırpınız
Yumurtayı da bir tabağa dökünüz
Kök kerevizleri sudan çıkarıp kurulayınız
Kızgın bol kızartma yağı içinde cips gibi kızartınız
Balık tavasında yağı kızdırınız
Hazırladığınız balıkları önce yumurtaya sonra ekmek içine bolca bulayınız
Kızgın yağda ekmek içlerini yakmadan altın rengini alıncaya kadar her yüzünü 2 dakika kadar kızartınız
Yumurtalı ekmek içi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olacaktır balığınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul