Yalnız Mesajı Göster

Pavurya Güveci Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pavurya Güveci Oktay Usta



pavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER:

9 pavurya,

6 çorba kaşığı sirke,

3 baş soğan,

3 domates,

2 diş sarmısak,

2 yumurta,

3 yeşilbiber,

yarım demet maydanoz,

yarım su bardağı ekmek kırıntısı,

karabiber,

2 çorba kaşığı tuz,

16 bardak su,

12 tane yeşil zeytin

YAPILIŞI:

Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur Sos sirke ve tuz koyduktan sonra pişirilir

� Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır Tabağa konur

� Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur

Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir

Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir

� Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir

� Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır

� Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir

Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur

� Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir

� Sıcak servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla