06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pavurya Güveci Oktay Usta
pavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER:
9 pavurya,
6 çorba kaşığı sirke,
3 baş soğan,
3 domates,
2 diş sarmısak,
2 yumurta,
3 yeşilbiber,
yarım demet maydanoz,
yarım su bardağı ekmek kırıntısı,
karabiber,
2 çorba kaşığı tuz,
16 bardak su,
12 tane yeşil zeytin
YAPILIŞI:
Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur Sos sirke ve tuz koyduktan sonra pişirilir
� Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır Tabağa konur
� Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur
Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir
Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir
� Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir
� Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır
� Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir
Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur
� Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir
� Sıcak servis yapılır
alıntı
|
|
|