06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimek Beğendi Üzerinde İzgara Ahtapot
Mercimek Beğendi Üzerinde Izgara Ahtapot Tarifi - Mercimek Beğendi Üzerinde Izgara Ahtapot Nasıl Yapılır - Mercimek Beğendi Üzerinde Izgara Ahtapot Malzemeleri
Malzemeler
4 adet ahtapot bacağı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy haşlanmış havuç
1 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
5-6 dal taze ince kıyılmış nane
Yarım çay bardağı krema
Tuz, karabiber
Üzerine: Kekik
Yapılışı
YARI yarıya haşladığınız yeşil mercimeği süzün ve bir kenara alın Tereyağını eritip, içine yeşil mercimek,
küp doğranmış havuç, kırmızı biber, ince kıyılmış sarmısak, nane, tuz ve karabiberi ilave edin Bütün
malzemeyi soteleyin En son kremayı ekleyip, 1-2 dakika daha soteleyin Diğer taraftan ahtapot bacaklarını
haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra ızgara yapın ve servis tabağına alın Üzerine sotelediğiniz karışımı yayın Kekik serptikten sonra, sıcak olarak servis yapın
|
|
|