Yalnız Mesajı Göster

Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir



alabalık buğulaması nasıl yapılır - alabalık buğulama tarifi - alabalık pişirmeMALZEMELER

4 adet Alabalık Fileto


4 adet Defne yaprağı


3 adet Domates


3 adet Çarliston biber


15 adet Limonun suyu


70 gr Tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)


250 gr Mantar


1 çorba kaşığı Kapari turşusu

Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI


Domatesleri halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizin Alabalık filetolarını domateslerin üzerine yerleştirin Geri kalan domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştirin


Çarliston biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde keserek balıkların üstüne yerleştirin İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edin


Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun, kararınca tuz ve karabiber ilave edin ve kapağını kapayıp hafif ateşte 30 dakika pişirin Afiyet olsun


Not: Arzu ederseniz 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ilave edebilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla