Konu
:
Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Fileto Nasıl Pişirilir
alabalık buğulaması nasıl yapılır - alabalık buğulama tarifi - alabalık pişirmeMALZEMELER
4 adet Alabalık Fileto
4 adet Defne yaprağı
3 adet Domates
3 adet Çarliston biber
1
5 adet Limonun suyu
70 gr
Tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr
Mantar
1 çorba kaşığı Kapari turşusu
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Domatesleri halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizin
Alabalık filetolarını domateslerin üzerine yerleştirin
Geri kalan domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştirin
Çarliston biberleri çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde keserek balıkların üstüne yerleştirin
İkiye bölünmüş mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edin
Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyun, kararınca tuz ve karabiber ilave edin ve kapağını kapayıp hafif ateşte 30 dakika pişirin
Afiyet olsun
Not: Arzu ederseniz 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ilave edebilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul