Konu
:
Ege Usulü Çipura
Yalnız Mesajı Göster
Ege Usulü Çipura
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ege Usulü Çipura
çipura nasıl pişirilir - çipura pişirme tarifi - soya soslu çipura nasıl yapılır - soya sosu tarifiMalzemeler:
* 2 adet çipura balığı
Sos için:
* 2 diş sarımsak,
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı,
* 1 çay kaşığı tuz,
* Karabiber,
* Kırmızı toz biber,
* Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye
Yapılışı:
Balıkların pullarını ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp süzün
Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın
Böylece balık hem sosunun daha iyi çekecek, hem de daha lezzetli olacaktır
Sosu hazırlamak için:
Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını geniş ve derin bir kaba koyun
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın
İnce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın
Hazırladığınız bu sosu fırçayla balıkların içine sürüp balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin
Balıkları elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde pişirin
Sıcak sıcak servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul