Yalnız Mesajı Göster

Bademli Fırın Somon

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Fırın Somon



Malzemeler:


1 su bardağı badem, soyulmuş, kavrulmuş ve ince doğranmış

2 çorba kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş

1/4 su bardağı frenk soğanı ya da yeşil soğan, ince doğranmış

25 su bardağı ekmek kırıntısı

1/4 su bardağı maydanoz yaprağı, kıyılmış

1 yumurta, çırpılmış

2 çorba kaşığı limon suyu

25 kg somon fileto (1 kg 250 gr'lık 2 somon filetoyu üst üste koyun)

1/4 su bardağı zeytinyağı

Deniz tuzu,

Çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:


Fırını 220 dereceye ayarlayın Zeytinyağı hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın Somon filetolardan birinin üzerine karışımı yerleştirin Diğer somon filetoyu üzerine kapatın Karışımın dökülmemesi için balığı yanmaz bir ip yardımıyla bağlayın Balığın üzerine zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber ekleyin Fırın tepsisine koyun ve 30 dk pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla