Konu
:
Bademli Fırın Somon
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Fırın Somon
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Fırın Somon
Malzemeler:
1 su bardağı badem, soyulmuş, kavrulmuş ve ince doğranmış
2 çorba kaşığı limon kabuğu, rendelenmiş
1/4 su bardağı frenk soğanı ya da yeşil soğan, ince doğranmış
2
5 su bardağı ekmek kırıntısı
1/4 su bardağı maydanoz yaprağı, kıyılmış
1 yumurta, çırpılmış
2 çorba kaşığı limon suyu
2
5 kg somon fileto (1 kg 250 gr'lık 2 somon filetoyu üst üste koyun)
1/4 su bardağı zeytinyağı
Deniz tuzu,
Çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Fırını 220 dereceye ayarlayın
Zeytinyağı hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın
Somon filetolardan birinin üzerine karışımı yerleştirin
Diğer somon filetoyu üzerine kapatın
Karışımın dökülmemesi için balığı yanmaz bir ip yardımıyla bağlayın
Balığın üzerine zeytinyağı sürün, tuz ve karabiber ekleyin
Fırın tepsisine koyun ve 30 dk pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul