Konu
:
Baharatlı Balık
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Balık
Baharatlı Balık Nasıl Yapılır - Baharatlı Balık Tarifi
MALZEMELER
2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)
3 adet soğan (orta boy)
2
5 fincan zeytinyağı
½ bardak limon suyu
1 demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Tarçın
YAPILIŞ TARİFİ
Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika
kadar oda sıcaklığında bekletin
Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip
160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin
Sonra balıkların
derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın
Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın)
İnce doğranmış
maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam
edin
Kavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber,
bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin
Karışımı bir kaba alıp balık
etini ilave edin ve iyice karıştırın
Düz tabaklara balık şekli vererek
yerleştirin
Soğuk servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul