Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Balık



Baharatlı Balık Nasıl Yapılır - Baharatlı Balık Tarifi


MALZEMELER


2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)

3 adet soğan (orta boy)

25 fincan zeytinyağı

½ bardak limon suyu

1 demet maydanoz

5 diş sarımsak

1 su bardağı tahin

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tuz

Karabiber

Yeni bahar

Tarçın


YAPILIŞ TARİFİ


Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika

kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip

160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların

derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın


Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış

maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam

edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber,

bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık

etini ilave edin ve iyice karıştırın Düz tabaklara balık şekli vererek

yerleştirin

Soğuk servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla