Konu
:
Turuças Alabalık Haşlama
Yalnız Mesajı Göster
Turuças Alabalık Haşlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turuças Alabalık Haşlama
alabalık nasıl pişirilir
Turuças Alabalık Haşlama (4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet alabalık
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
4 adet arpacık soğanı
2 adet orta boy kereviz
8 su bardağı su
1 kahve fincanı limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
İsteğe göre tuz
Yapılışı:
Balıklar temizlenip bol suyla yıkanır
Uygun bir tencereye su, tuz, maydanoz yaprakları, arpacık soğanı, kabaca doğranmış havuç, patates ve kereviz koyulur ve içine balıklar ilâve edilir
Normal ateşle yarım saat pişirilip ocaktan alınır
Limon suyu, un, yumurta sarısı ve tuz su iyice çırpılıp haşlamanın üzerine dolaştırılarak ilâve edilir
Tereyağı da ilâve edilip karıştırılır, sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul