Konu
:
Alabalık Marinada
Yalnız Mesajı Göster
Alabalık Marinada
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alabalık Marinada
alabalık nasıl pişirilir
Alabalık Marinada – Börülce ile (4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet iri alabalık
500 gr
börülce
2 adet havuç
2 adet patates
1-2 adet arpacık soğanı
2 adet limon
1 çorba kâsesi un
1 çorba kâsesi rafine çiçekyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz
2 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
Balıkların karnı yarılır, solungaç ve bağırsakları alınıp atılır
Karıman alınıp, uygun bir fırçayla sıyrılır
Sonra iyice yıkanıp tuzlanırlar
Börülceler ayıklanıp yıkanır
Havuç ve patatesler soyulup parizyen kaşığı ile küre haline getirilir
Uygun bir tencerede yağ kızdırılıp, havuç ve börülceler hafifçe kavrulur
Üzerine kaynar su konup patatesler ve diğer sebzeler pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir
Ocaktan alınır
Balıklar unlanarak yağda kızartılıp uygun bir küvete çıkarılır
Hazırlanan sebzeler sosuyla birlikte balıkların üzerine dökülür
24 saat sonra soğuk olarak servis yapılır
Not:
Bu tür yemekler 24 saat sonra soğuk olarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul