Konu
:
Turuças Koruklu Marinada Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Turuças Koruklu Marinada Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turuças Koruklu Marinada Alabalık
alabalık nasıl pişirilir
Turuças Koruklu Marinada Alabalık (4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet alabalık
12 adet arpacık soğanı
10 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet iri patates
1 çorba kâsesi rafine çiçekyağı
1 su bardağı un
6 adet defneyaprağı
1 çay fincanı olmamış üzüm koruğu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Balık temizlenip yıkandıktan sonra tuzlanarak bir kenara bırakılır
Patates, havuç ve soğan soyulup koruklar saplarından ayrılır
Patates ve havuçlar parizyen kaşığı ile küre haline getirilerek parçalara ayrılır
Korukların suyu sıkılıp bir kaba konur
Balıklar koruk ve limon suyuyla elde ovularak ve sıkılarak ovalanıp unlanır
Tavaya yağ konup kızdırılır
Balıklar kızgın yağda kızartılıp uygun bir küvete dizilir
Tavada kalan yağ bir tencereye aktarılıp kızdırılır
Kızdırılan yağda havuç, patates, sarımsak ve arpacık soğanları 10 dakika kavrulup üzerine defneyaprakları ilâve edilir
Yeterince tuz katılarak tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte 30 dakika pişirilir
Pişirildikten sonra ocaktan alınıp küvetteki balıkların üzerine boşaltılır
24 saat sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul