Yalnız Mesajı Göster

Somon İzgara (4 Kişilik)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon İzgara (4 Kişilik)



alzemeler

4 Somon Fileto

3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Hardal

1 Demet Dereotu

12-16 Taze Patates

15 Çorba Kaşığı Tereyağı

2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak

Karabiber Kırmızıbiber Tuz



Yemeğin Tarifi

Somon filetoları zeytinyağı hardal tuz biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın


Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın Kabukları iyice temizlenince sarmısak tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın


Somon dilimlerini servis tabağına alın Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla