Konu
:
Kiremitte Lüfer
Yalnız Mesajı Göster
Kiremitte Lüfer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kiremitte Lüfer
Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz karabiber
Yemeğin Tarifi
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin
İyice yıkayıp süzgeçe alın
Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın
Tuz ve karabiber serpin
Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin
Soğanları soyup kıyın
Margarini bir tavada eritin
Unu ekleyip pembeleştirin
Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin
Koyulaşıncaya kadar pişirin
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin
Maydanozu serpin
Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın
Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Kiremitte sıcak olarak servis yapın
LÜFER
Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır
Boylarına göre farklı isimleri alır
10 santime kadar Defne 15 santime kadar çinekop 20 santime kadar kaba çinekop 25 santime kadar sarıkanat 30 santime kadar lüfer 30 santimden büyükse kofana
Her türlü yemeği yapılır özellikle ızgarası çok lezzetlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul