Yalnız Mesajı Göster

Kiremitte Lüfer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiremitte Lüfer



Malzemeler

4 lüfer

10 mantar

2 soğan

3 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı sıcak süt

1 çorba kaşığı su

Tuz karabiber


Yemeğin Tarifi


Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin İyice yıkayıp süzgeçe alın Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın Tuz ve karabiber serpin Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Soğanları soyup kıyın Margarini bir tavada eritin Unu ekleyip pembeleştirin Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin Koyulaşıncaya kadar pişirin


Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin Maydanozu serpin Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Kiremitte sıcak olarak servis yapın


LÜFER


Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandırBoylarına göre farklı isimleri alır 10 santime kadar Defne 15 santime kadar çinekop 20 santime kadar kaba çinekop 25 santime kadar sarıkanat 30 santime kadar lüfer 30 santimden büyükse kofana Her türlü yemeği yapılır özellikle ızgarası çok lezzetlidir

Alıntı Yaparak Cevapla