Konu
:
Tahinli Balık
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Balık
Tahinli balık,Tahinli balık tarifi,Tahinli balık yapımı
Malzemeler
6 fener balığı filetosu
2 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük kuru soğan
4 çorba kaşığı tahin
3 diş sarmısak
Yarım su bardağından biraz az su
Tuz, kara biber
Yapılışı:
180 dereceye ayarlı fırınımızı ısıtalım
Balıklarımızı fazla derin olmayan bir fırın kabına yerleştirelim
2 çoba kaşığı limon suyu, tuz, biber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını döküp 15 dakika pişirelim
Soğanları kıyalım ve geri kalan zeytinyağında kavuralım
Tahin ve sarımsağı, bir miktar tuzla bir kabın içinde çırpalım, yavaş yavaş su ve geri kalan limon suyunu ilave edelim
Karışımımız krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edelim
Pişirdiğimiz balıkları fırından alalım, üzerlerine kavrulmuş soğanları serpiştirelim
Tahinli sosu da ilave ederek 15 dakika daha pişirelim
Sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul