Konu
:
Pazılı Mezgit Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Mezgit Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Mezgit Sarma
Malzemeler
4 adet iri mezgit
4 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 demet pazı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Öncelikle üzümler ılık suda 10 dakika bekletilir
Pazı yaprakları da kaynayan suya batırılıp çıkarılır ve sapları kesilir
Balıklar da kılçıkları çıkarılıp kuşbaşı şeklinde doğranır
Sonra bir tencereye koyulup üzerine çıkacak kadar suyla 7-8 dakika haşlanır
İnce doğranmış soğanlar tuz ve karabiberle iyice ovulur ve üzerine sıvıyağ, üzüm, haşlanmış
balık etleri koyulup iyice karıştırılır
Damarları da alınan pazı yapraklarının üzerine hazırlanan harçtan koyulur ve dolma sarar gibi sarılır
Tencereye dizilip üzerine bir tabak kapattıktan sonra 2 bardak sıcak su ilave edilir ve 20-25 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul