Konu
:
İsırganotu Yatağında Fener Balığı
Yalnız Mesajı Göster
İsırganotu Yatağında Fener Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganotu Yatağında Fener Balığı
Malzemeler:
1 Porsiyon için
Isırgan otu: 1/ 2 demet
Saplarından ayıklanmış
Taze soğan: İncesinden 1-2 adet
Fener Balığı: 100-120gr
Ayıklanmış
Sarımsak: 2-3 diş iri doğranmış
Pul biber: 1 çay kaşığı
Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı ot, 2 çorba kaşığı balık için
Tuz, Karabiber: yeteri kadar (tuzu fazla kaçırmamaya özen gösterin)
Yapılışı:
Isırgan otu: ince doğranmış taze soğanı zeytinyağında soteleyip ısırgan otunu ilave ederek birlikte karıştıralım
Yeterince tuz ve karabiber ekledikten sonra tekrar karıştıralım, aman tuza dikkat fazla kaçmasın
Otlar rengini kaybetmeden tavadan çıkaralım
Fener Balığı: Isırgan otu bir kenarda beklerken, fener balığını varsa ızgarada yoksa tavada çok az yağ ile pişirelim
Başka bir tavada ise zeytinyağı ile sarımsakları soteleyip fener balığını bunu içine bırakalım
Bu şekilde 2 dakika kadar hepsini beraber çevirelim, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim
Pul biber yanmamasına özen göstererek 1 dakika kadar pişirip tavadan çıkaralım
Servis: ısırgan otunu resimde görüldüğü gibi tabağa yayıp, üzerine balığı yerleştirelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul