Yalnız Mesajı Göster

İsırganotu Yatağında Fener Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırganotu Yatağında Fener Balığı



Malzemeler:


1 Porsiyon için

Isırgan otu: 1/ 2 demet Saplarından ayıklanmış

Taze soğan: İncesinden 1-2 adet

Fener Balığı: 100-120gr Ayıklanmış

Sarımsak: 2-3 diş iri doğranmış

Pul biber: 1 çay kaşığı

Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı ot, 2 çorba kaşığı balık için

Tuz, Karabiber: yeteri kadar (tuzu fazla kaçırmamaya özen gösterin)




Yapılışı:


Isırgan otu: ince doğranmış taze soğanı zeytinyağında soteleyip ısırgan otunu ilave ederek birlikte karıştıralım Yeterince tuz ve karabiber ekledikten sonra tekrar karıştıralım, aman tuza dikkat fazla kaçmasın Otlar rengini kaybetmeden tavadan çıkaralım




Fener Balığı: Isırgan otu bir kenarda beklerken, fener balığını varsa ızgarada yoksa tavada çok az yağ ile pişirelim Başka bir tavada ise zeytinyağı ile sarımsakları soteleyip fener balığını bunu içine bırakalım Bu şekilde 2 dakika kadar hepsini beraber çevirelim, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim Pul biber yanmamasına özen göstererek 1 dakika kadar pişirip tavadan çıkaralım


Servis: ısırgan otunu resimde görüldüğü gibi tabağa yayıp, üzerine balığı yerleştirelim

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla