Konu
:
Deniz Ürünleri Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünleri Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünleri Güveç
Malzeme:
5 çorba kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
400 gram börülce
1 tatlı kaşığı beyaz toz biber
1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)
300 gram sardalya
300 gram hazır karides
200 gram midye içi
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun
Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin
Beyaz şarabı üzerine dökün
Suyunu çekene kadar pişirin
Büyük güveç kabını tereyağlayın
Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın
Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin
Kalan harcı üzerine serin
Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin
Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin
Tekrar fırına verin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul