Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünleri Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünleri Güveç



Malzeme:


5 çorba kaşığı tereyağ

4 diş sarımsak

2 adet kuru soğan

4 adet yeşil biber

2 adet domates

400 gram börülce

1 tatlı kaşığı beyaz toz biber

1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı)

300 gram sardalya

300 gram hazır karides

200 gram midye içi

200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin Beyaz şarabı üzerine dökün Suyunu çekene kadar pişirin


Büyük güveç kabını tereyağlayın Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin Kalan harcı üzerine serin Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin Tekrar fırına verin

Alıntı Yaparak Cevapla