Konu
:
İçli Tava
Yalnız Mesajı Göster
İçli Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Tava
Malzemeler:
1 kg Hamsi
1 adet soğan
1 ölçü pirinç
Tuz
1 tutam Karabiber
1 tutam Şeker
1/4 Maydanoz
1/4 Dereotu
1 tutam Nane
Yapılışı:
Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır
Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur
Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir
Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır
Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir
Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir
Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir
Kısık ateşte çevire çevire pişirilir
Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul