Yalnız Mesajı Göster

Balık Bohçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Bohçası





Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15


Pişirme Süresi: 20


Kişi Sayısı: 6



Malzemesi:


1 adet levrek balığı

3 adet yufka

2 yemek kaşığı dolmalık üzüm

1 demet dereotu

4 adet kuru soğan

2 adet pırasa

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz


Üzerine sürmek için:

2 yemek kaşığı sıvıyağı


Tarifi:

• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin

• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın

• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin

• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin

• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin

• Balığı yıkayıp, tencereye koyun

• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın

• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın

• Küçük küçük doğrayıp, bekletin

• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin

• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın

• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun

• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin

• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin

• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün

• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla