Konu
:
Palamut Fırın Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Fırın Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Fırın Kebabı
Malzemeler
* Büyük boy bir palamut
* 2 soğan
* 2 domates
* 3 tatlı yeşil sivribiber
* 1/2 bağ maydanoz
* 1 tatlı kaşığı rafine yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* Az karabiber
Yapılışı
Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır
Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin
Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun
Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin
Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin
Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul