Konu
:
Üzüm Yaprağında İstavrit
Yalnız Mesajı Göster
Üzüm Yaprağında İstavrit
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzüm Yaprağında İstavrit
Üzüm Yaprağında İstavrit Tarifi - Üzüm Yaprağında İstavrit Yapılışı - Üzüm Yaprağında İstavrit Nasıl Yapılır - Üzüm Yaprağında İstavrit Malzemeleri
Malzeme
1 kg
istavrit balığı
100 gr
salamura üzüm yaprağı
1 su bardağı Bizim Mısır Yağı (Kızartma için)
100 gr
haşlamış kuru fasulye
2 adet sivribiber
1 adet domates
½ adet soğan
1 adet haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı Bizim Margarin
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu
½ paket Bizim Mutfak Domates Çorbası
1 su bardağı su
Hazırlanışı
İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır
Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır
Daha sonra tek tek kurulanarak istavrit balıkları sarılıp, yağda kızartılır
Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise şeklinde doğranır
Margarin ile beraber bir tavada sotelenmeye başlanır
İçerisine kuru fasulye ve lezzet tuzu ilave edilir
Domates çorbası ile su karıştırılarak sos kıvamına gelinceye dek pişirilir
Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates sos gezdirilerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul