Konu
:
Balık Pastırması - Likorinoz
Yalnız Mesajı Göster
Balık Pastırması - Likorinoz
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Pastırması - Likorinoz
balık pastırması diğer adı nedir - balık pastırması tarifi - balık pastırması diğer adı
Balık pastırması eski bir balık mezesidir
Diğer adıda likorinozdur
Balık pastırması
Zor bir meze
Balık pastırması Ege’nin
büyük balıklarından Akya veya Torikten yapılır
Akyanın en önemli özelliği 50- 60 kilo
ağırlıkta olması , etinin çok yağsız olması kurutulup pastırmaya dönüştürülmeye çok uygun düşmesidir
Balık et gibi dayanıklı olmadığından korumak için daha fazla tuzlamak gerekiyor
Balık pastırması kuş gömü kadar yumuşak olmalı ve tuzu iyi ayarlanmalıdır
Yapılışı
Akya veya torik balığı içi temizlendikten sonra yıkanıp fleto çıkarılır
Balıklar dövüldükten sonra tuzlanır
Güneşte suyunun çıkması beklenir
Tamamen suyunu salınca çemene sarılarak 20 gün süreyle güneşte , 20 günde dolapta tülbente sarılı bir şekilde bekletilir
Çemen ele yapışmayacak kıvama geldiyse balık pastırmanız servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul