06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Ahtapot
Ançüezli Ahtapot Tarifi - Ançüezli Ahtapot Nasıl Yapılır - Ançüezli Ahtapot Malzemeleri
Ançüezli Ahtapot
Her biri 500 gr'lık 4 ahtapot (temizlenip zarı çıkarılmış ve dövülmüş)
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 baş sarımsak (çentilmiş)
1 çorba kaşığı taze soğan (çok ince kıyılmış)
1 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kapari (Baharat olarak kullanılan güzel kokulu bir çiçek tomurcuğu olan kapariyi bütün baharatçılarda bulabilirsiniz)
10 adet ançüez filetosu (küçük parçalar halinde doğranmış)
Ahtapotları, üstünü örtene kadar soğuk su koyarak büyük bir tencereye yerleştiriniz Tuzunu da ekledikten sonra, harlı ateşte kaynatınız
Su kaynar kaynamaz, tencerenin kapağını kapayıp ateşi kısarak, orta ateşte 1+1/2-2 saat, ahtapotlar yumuşayıncaya kadar, pişiriniz Bu arada, sos için bir kavanoza zeytinyağını, limon suyunu, hardalı, sarımsağı, taze soğanı, kalan tuzu ve biberi koyup kapağını sıkıca kapattıktan sonra, bütün malzeme iyice karışana kadar kavanozu sallayınız
Tencereyi ateşten alıp süzerek ahtapotları ayırınız ve bir tahta üstünde keskin bıçakla ince ince dilimleyiniz
Ahtapot dilimlerini büyük bir servis tabağına koyup, hazırlamış olduğunuz sosu üstüne dökünüz 2 büyük kaşıkla iyice karıştırıp, üstüne kapari ve ançüezleri serpiniz
Not: Ançüezli ahtapot hemen servis edilebilir yada servis edilene kadar buzdolabında saklanabilir
|
|
|