Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Sardalya İzgara

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya İzgara



Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi - Asma Yaprağında Sardalya Izgara Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında Sardalya Izgara Malzemeleri

Asma Yaprağında Sardalya Izgara


Malzeme: (4 Kişilik)

1 kg sardalya

10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı

tuz


Yapılışı:

Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz

Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız

Sıcak servis yapınız


Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla