Konu
:
Acılı Somon
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Somon
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acılı Somon
Acılı Somon Tarifi - Acılı Somon Nasıl Yapılır - Acılı Somon Malzemeleri
Malzeme:
1 kg somon (filetoya ayrılmış ve derisi alınmış)
3 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
100 gr biber salçası
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Limon
Roka
Nar pekmezi
Nar
Kırmızı turp
Yapılışı:
Filetoya ayrılmış somon 4 parçaya ayrılır
Biber salçası, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuzda 5 saat bekletilir
Patlıcanlar uzunlamasına 1 cm kalınlığında doğranarak tuzlu suda yarım saat bekletilir
Daha sonra patlıcan ve somonlar ızgarada pişirilir, sosu için tencerede zeytinyağında ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur
Acı biber salçası eklenerek çok az kavrulur
Domatesler rendelenerek koyulaşıncaya kadar pişirilir
Pul biber eklenir
Bir kayık tabağa ızgarada pişirilmiş patlıcanlar üzerine ızgarada pişirilmiş somon balığı yerleştirilir
Hazırlanan sos üzerine gezdirilir
Bir kasede rokalar kalın doğranır nar pekmezi, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırılır, tabağa balıkların yanına konulur, üzerine nar taneleri ve kırmızı halka soğanlarla kırmızı turp dilimleri eklenerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul