Konu
:
Fener Balığı Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Fener Balığı Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fener Balığı Nasıl Pişirilir
Fener Balığının Tanımı - Fener balığının Pişirilmesi - Mantarlı Fener Balığı
Fener balığının yassı bir vücudu , büyük bir kafası ve çok büyük bir ağzı var
Sırtında iki yüzgeci ve dikenleri bulunuyor
Bu dikenlerin birisi diğerlerinden çok daha uzun ve ağzının önüne kadar sarkıyor
Bu dikenin ucunda bulunan ve fener balığı ile bir simbiyoz içinde yaşayan bakteriler bu ışığı üretiyorlarmış
Fener balığı bu "fener" ini olta olarak kullanarak ;ışığı merak edip ağzına kadar yaklaşan küçük balıklar ile besleniyormuş
Pişirilişi:
Balığı temizledikten sonra, Kafasının büyüklüğü nedeniyle temizlenince yaklaşık 500 gr kadar et kalıyor
Kalan eti kuşbaşı doğruyoruz
Eti yıkayıp ince rendelediğimiz 1 adet soğanla yaklaşık 1 saat dinlendirerek marine ediyoruz
Mantarları ve biberleri iri iri kesiyoruz
Mantarları teflon tava içersine atıp suyuna çekene kadar pişiriyoruz
Suyunu çeken mantarların üzerine biberleri ilave ederek pişirmeye devam ediyoruz
Geriye kalan 3 soğanımızı başka bir teflon tavada orta ateşte hafif diri kalacak şekilde kavuruyoruz
Kavrulan soğanlara çekirdeklerini aldığımız etli domatesleri ilave ediyoruz
Domatesin kabuğunu soyarsak daha güzel olacaktır
Mantar ile biber kıvamına geldikten 4-5 dakika sonra balık etini ilave ederek tavanın kapağını örtmeden karıştırarak kavuruyoruz
Kavrulma işlemi tamamlanınca domates ve kavurduğumuz soğanları ekleyerek tuz ve kekik ilave ediyoruz
Servis tabağına alarak yanında salata ile sıcak sıcak dostlarımıza servis yapıyoruz
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul