Yalnız Mesajı Göster

Bademli Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Alabalık



Bademli Alabalık Tarifi - Bademli Alabalık Yapılışı - Bademli Alabalık Nasıl Yapılır - Bademli Alabalık Malzemeleri

MALZEMESİ:

4 alabalık

75 gr kuru üzüm

75 gr badem

katıyağ

1 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı tarçın

karabiber

tuz


Kuru üzümleri yıkayın Bademleri soyup, ortadan ikiye ayırın ve kızdırılmış yağda pembeleştirin Üzerine kuru üzümleri, kimyonu ve tarçını katıp karıştırarak 1 dakika pişirin Fırın tepsisine alüminyum folyo yayın ve temizlenmiş, tuzlanmış ve biberlenmiş balıkları üzerine yerleştirin Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın Alüminyum folyoyu kenarlarından sıkıca kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla