Konu
:
Tereyağlı Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Alabalık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Alabalık
Tereyağlı Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık Yapılışı - Tereyağlı Alabalık Nasıl Yapılır - Tereyağlı Alabalık Malzemeleri
Malzemeler 1 kişilik:
1 adet alabalık
1 dilim taze kaşar peyniri
3 adet taze soğan
1 adet domates
10 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz
Balıkçıda, alabalığın kılçığını çıkarttırıp, temizletin
Temizlenen balığı siz de yıkayıp, suyunun süzülmesi için süzgece yerleştirin
Bu arada, balığın içine koyacağınız malzemeyi hazırlayın
Taze kaşar peynirini ve domatesi küp küp doğrayın
Yıkadığınız maydanozu ve 2 adet taze soğanı da ince ince kıyın
Tereyağı ve margarini tavada eritin
Ayırdığınız taze soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe kavurun
Balığın içine koyacağınız malzemeyi karıştırın
Balığın içini ve dışını hafifçe tuzladıktan sonra harcı balığa doldurun
(Tüm malzemeyi koymanıza gerek yok
Aldığı kadarı yeterli olacaktır)
Alabalığı kapattıktan sonra orta dereceli ateşte önlü arkalı pişirin
Not: Alabalık, pek tanınan ve sıkça tüketilen bir balık değildir
Ancak tereyağında ve taze soğanla pişirdiğinizde ne denli lezzetli olduğunu göreceksiniz
Bu balığı pişirmenin en zor yanı, pişerken balığı ters yüz etmek
Bunu, iki tane tahta spatula yardımıyla yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul