Konu
:
Kalkan Yumurtalı Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Kalkan Yumurtalı Omlet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalkan Yumurtalı Omlet
Kalkan Yumurtalı Omlet - Kalkan Yumurtalı Omlet Malzemeleri - Kalkan Yumurtalı Omlet Tarifi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo kalkan yumurtası
4 tavuk yumurtası
1/2 demet maydanoz veya 1/2 demet dereotu
Yeteri kadar tuz
1 limon
2 çorba kaşığı margarin yağı
Yapımı: Kalkan yumurtalarını iyice yıkadıktan sonra bunların üzerindeki ince zarı çıkarıp içindeki yumurtacıkları yayvan bir kâseye boşaltmalı
Bir çatalla veya tahta bir kaşıkla ezercesine çırpmalı
Yumurtalar çatlayıp renk değiştirinceye kadar çırpıldıktan sonra daha önceden temizlenmiş ve kıyılırcasına ince doğranmış de-reotunu (veya maydanozu) katmalı
Yeteri kadar tuz serptikten sonra tavuk yumurtalarını da kırıp kâseye boşaltmalı ve çırpmaya devam ederek karışımı birbirine yedirmeli
Yarım kaşık margarin yağını tavada kızdırmalı
Yağ yanmadan kızınca kâsedeki karışımın dörtte birini tavaya boşaltıp yaymalı
Omletin alt yüzü katılaşmaya başlayınca geniş bir kevgirle veya omlet küre-ğiyle alt-üst etmeli
Omletin öbür yüzü de katılaşmaya başlayınca (çok katı olmamalıdır) omlet küreğiyle servis tabağına almalı
Her seferinde yarım kaşık yağ kullanarak öbür omletleri de pişirmeli
Her omleti tavadan alınca yarım limonun suyundan üzerine gezdirerek az limon suyu dökmeli
Kalan yarım limonun dilimleriyle de servis tabağının çevresini süslemeli ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul