Konu
:
Salçalı Kılıç Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı Kılıç Balığı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı Kılıç Balığı
Salçalı Kılıç Balığı - Salçalı Kılıç Balığı Malzemeleri - Salçalı Kılıç Balığı Tarifi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
750 gram kılıç balığı
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 baş sarmısak
2 baş soğan
250 gram domates
1/2 bardak su
10-12 körpe yeşil biber
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Derisi çıkarıldıktan sonra parmak kalınlığında ve eşit dilimlere kesilmiş kılıç balığını bol akarsuda yıkamalı
Balık dilimlerini yan yana dizildikleri vakit rahatça alacak büyüklükte bir tepsiye zeytinyağının yarısını kıyılırcasına ince doğranmış soğan ve sarmısakla birlikte koymalı
Tepsiyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı ve karıştırarak soğanla sarmısağı kavurmalı
Bunların renkleri pembeleşmeye başlayınca kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri bunların içine katmalı
Domatesi tuzlamalı
Yeşil biberleri dilim dilim doğradıktan sonra bunların çekirdeklerini çıkarıp yıkamalı ve bu biberleri de tepsiye atmalı
Karışımı karıştırarak domatesler salça durumuna gelinceye kadar pişirmeli
Domates salçamsı bir duruma gelince yarım bardak soğuk su dökmeli
Tuzunu ve karabiberini serptikten sonra kalan zeytinyağını da dökmeli
Kılıç balığı dilimlerini ve yan yana yerleştirdikten sonra tepsinin ağzını örtmeli ve balığı kuvvetli bir ateşte on - oniki dakika kadar pişirmeli
Kılıcın tadı bozulmaması için balığı fazla pişirmemeli
12 dakika sonra tepsiyi ateşten alıp ağzı kapalı olarak bir kenarda soğumaya bırakmalı
Balıklar iyice soğuduktan sonra bunları tabaklara almalı ve soğuk olarak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul