Konu
:
Tahinli Balık
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Balık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Balık
Tahinli Balık Tarifi - Tahinli BalıkNasıl Yapılır - Tahinli Balık Malzemeleri
Tahinli Balık
Malzemeler
- 6 fener balığı filetosu
- 2 limon suyu
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 büyük kuru soğan
- 4 çorba kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağından biraz az su
- tuz, taze öğütülmüş karabiber
Hazırlanışı
Balıklarınızı fazla derin olmayan bir fırın kabına yerleştirin
2 çorba kaşığı limon suyu, tuz, biber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin
Soğanları kıyın ve geri kalan zeytinyağında kavurun
Tahin ve sarımsağı, bir miktar tuzla bir kabın içinde çırpın; yavaş yavaş su ve geri kalan limon suyunu ilave edin
Karışım krema haline gelinceye kadar çırpın
Balıkları fırından alıp, üzerlerine kavrulmuş soğanları serpin
Tahinli sosu da ilave ederek 15 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul