Konu
:
Sardalya Ve Patatesli Graten
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Ve Patatesli Graten
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Ve Patatesli Graten
Sardalya ve Patatesli Graten - Sardalya ve Patatesli Graten Malzemeleri - Sardalya ve Patatesli Graten Tarifi
4 kişilik gerekli malzeme:
600 gr sardalya balığı (hamsi veya istavrit de olabilir)
6 adet orta boy patates
3 adet soğan
4 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 diş sarmısak
5 çorba kaşığı krema
2-3 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Patatesleri soyup halka halka dilimleyin
Tuz serpin ve hafif yağlanmış tavaya koyun
İnce kıyılmış soğan defne yaprağı dilimlenmiş sarmısak ve karabiberi ilave edin
Kremaya süt ekleyerek sulandırdıktan sonra patatesin üzerine gezdirin
Kapağı kapalı olarak 20-25 dakika patatesler yumuşayıncaya dek pişirip sarmısak ve defneyi çıkarın
Balıkları temizleyip kafalarımı kesin
Ortadan kitap gibi ikiye açın
Kılçıklı kısımlarını ayıklayıp yıkayın
Bir peçetenin üzerine iç kısımları üste gelecek şekilde dizip üzerine peçete ile tampon yaparak kurulayın
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz biber ve tuzu karıştırıp balıkların içine sürüp kitap gibi kapatın
Patatesin yarısını kevgirle alarak hafif yağlanmış kalıba dizin
Üzerine soğanın yarısını koyun
Balıkları dizin
Sıralamayı kalan patates ve soğan ile tamamlayın
Pişme suyunu üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Galeta ununu teflon tavada hafifçe kavurup maydanoz ekleyin
Ilınınca peynirle harmanlayın
Patatesin üzerine gezdirin
Fırına verip kaşar eriyene dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul