Yalnız Mesajı Göster

Sardalya Ve Patatesli Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya Ve Patatesli Graten



Sardalya ve Patatesli Graten - Sardalya ve Patatesli Graten Malzemeleri - Sardalya ve Patatesli Graten Tarifi


4 kişilik gerekli malzeme:

600 gr sardalya balığı (hamsi veya istavrit de olabilir)

6 adet orta boy patates

3 adet soğan

4 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi

2 çorba kaşığı galeta unu

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 adet defne yaprağı

1 diş sarmısak

5 çorba kaşığı krema

2-3 çorba kaşığı süt

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

karabiber


Patatesleri soyup halka halka dilimleyin Tuz serpin ve hafif yağlanmış tavaya koyun İnce kıyılmış soğan defne yaprağı dilimlenmiş sarmısak ve karabiberi ilave edin Kremaya süt ekleyerek sulandırdıktan sonra patatesin üzerine gezdirin Kapağı kapalı olarak 20-25 dakika patatesler yumuşayıncaya dek pişirip sarmısak ve defneyi çıkarın

Balıkları temizleyip kafalarımı kesin Ortadan kitap gibi ikiye açın Kılçıklı kısımlarını ayıklayıp yıkayın Bir peçetenin üzerine iç kısımları üste gelecek şekilde dizip üzerine peçete ile tampon yaparak kurulayın

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz biber ve tuzu karıştırıp balıkların içine sürüp kitap gibi kapatın Patatesin yarısını kevgirle alarak hafif yağlanmış kalıba dizin Üzerine soğanın yarısını koyun Balıkları dizin Sıralamayı kalan patates ve soğan ile tamamlayın Pişme suyunu üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin

Galeta ununu teflon tavada hafifçe kavurup maydanoz ekleyin Ilınınca peynirle harmanlayın Patatesin üzerine gezdirin Fırına verip kaşar eriyene dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla