Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Kabak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Kabak



Somonlu Kabak Tarifi - Somonlu Kabak Nasıl Yapılır - Somonlu Kabak Malzemeleri




Somonlu Kabak


Malzemeler


- 4 adet kabak

- 4 dilim somon füme

- 4 adet yumurta

- 5 çorba kaşığı taze krema

- 2 çorba kaşığı un

- 1 çay kaşığı köri

- maydanoz

- tuz,karabiber


Hazırlanışı


Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın suyunu çekmesi içinDerin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice çırpınFırınınızı 210 dereceye ayarlayınIsıya dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayınKalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizinSonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Önceden ısıtılmış fırında benmari usulü 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla