06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Filetosu Tavası
Balık Filetosu Tavası Nasıl Yapılır - Balık Filetosu Tavası Tarifi - Balık Filetosu
MALZEMESİ
1 kg balığın filetosu
2 kaşık un
2 adet yumurta
1 su bardağı kızartma yağı
Yeterince tuz
Limon
Karabiber
YAPILIŞI:
Byük boy mezgit, kefal, kofana ve bütün tatlı su balıklarının, özellikle alabalığın filetosu çıkar Meraklısı, izmarit gibi, çok kılçıklı, pullu derin su balıklarının da filetosunu çıkarır Bu ufak balıkların filetosunu çıkarmak zor olursa da, yemesi çok lezzetlidir
Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın Yağı bir tavada, kızdırın Balık filetolarını önce una ba-tırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın
Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanızı salık veririm
alıntı
|
|
|