Yalnız Mesajı Göster

Balık Filetosu Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Filetosu Tavası



Balık Filetosu Tavası Nasıl Yapılır - Balık Filetosu Tavası Tarifi - Balık Filetosu

MALZEMESİ


1 kg balığın filetosu

2 kaşık un

2 adet yumurta

1 su bardağı kızartma yağı

Yeterince tuz

Limon

Karabiber

YAPILIŞI:


Byük boy mezgit, kefal, kofana ve bütün tatlı su balıklarının, özellikle alabalığın filetosu çıkar Meraklısı, izmarit gibi, çok kılçıklı, pullu derin su balıklarının da filetosunu çıkarır Bu ufak balıkların filetosunu çıkarmak zor olursa da, yemesi çok lezzetlidir


Filetosunu çıkardığınız balıkları iyice yıkayıp, temizleyin Üzerine tuz ve biber ekip bir kenarda bekletin Bir kap içinde, yumurtaların, ak ve sarıları karışıncaya kadar çırpın Yağı bir tavada, kızdırın Balık filetolarını önce una ba-tırıp, fazla unu silktikten sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, kızgın yağa atın


Alt ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın Kızarttığınız balıkları kağıt yayılmış bir tepside bekleterek, fazla yağlarını süzdürün Servis tabağına dizip, limon ve yeşillikle süsleyip servis yapın Kızartırken iri çekilmiş mısır unu kullanmanızı salık veririm


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla